Danie szybciutkie do zrobienia, które fajnie się prezentuje na talerzu — caprese z dodatkiem szparagów.
Nadaje się idealnie jako przekąska i bez problemu zrobicie ją w domu. Nie zajmie Wam to więcej niż kwadrans. Proste i smaczne. Co Wy na to?
Składniki:
- oliwa
- gałązka świeżego rozmarynu
- ser mozzarella
- pomidor
- zielone szparagi
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Do małej miseczki wlewamy olej i dodajemy do niego rozmaryn pokrojony na małe kawałeczki. Myjemy szparagi. Odcinamy twarde końcówki i obieramy. Każdy szparag kroimy na 3 części. Gotujemy w osolonej wodzie 5minut szparagi. Następnie odcedzamy i wrzucamy do miseczki z lodowatą wodą. Kroimy pomidory, doprawiamy solą i pieprzem, w ten sposób odejdzie od nich woda. Odcedzamy mozzarellę i kroimy na plastry. Na talerzu układamy plaster pomidora, polewamy marynowanym olejem, następnie plaster mozzarelli i znowu polewamy olejem. Na samym końcu szparagi. Następnie znowu pomidor, mozzarella i szparagi, aż do skończenia składników.
Spodobał Ci się tekst? Teraz czas na Ciebie. Będzie mi miło, jeśli zostaniemy w kontakcie:
- Odezwij się w komentarzu, dla Ciebie to chwila, dla mnie to bardzo ważna wskazówka.
- Jeśli uważasz, że wpis ten jest wartościowy lub chciałbyś podzielić się z innymi czytelnikami – udostępnij mój post – oznacza to, że doceniasz moją pracę.
- Bądźmy w kontakcie, polub mnie na Facebooku. Codziennie nowe zdjęcia, inspiracje, ciekawe informacje.
- Dołącz do mojej grupy Włochy po mojemu.
- Śledź mnie na Instagramie @kalejdoskoprenaty!
- Otrzymuj ‚List z Włoch’ zapisując się na newsletter.
Pozdrawiam
Renata
6 komentarzy
Całkiem fajny, smakowity pomysł :)
Pozdrawiam.
Aż zal taką piękną wieżyczkę zjeść :)
małe dzieło sztuki !
A jaki smaczny;-)
Akurat na letnie dni;-)
Pozdrawiam!
Dziękuję,dzieło sztuki, które smakuje niesamowicie, jak ktoś lubi takie dania;-)
Pozdrawiam!
Ja żalu nie miałam, bo lubię takie dania;-)
Pozdrawiam!
Prześlij komentarz