poniedziałek, 16 czerwca 2014

Szparagi przez cały rok

Scroll down for English

Najprostszym sposobem na szybką przystawkę są szparagi z sosem czosnkowym.
Czego cały rok? Szparagi w słoiku można znaleźć przez cały rok.
Szybka, prosta i smaczna przystawka, a jednak bardzo się podoba, przynajmniej moim gościom.
Gdy robię tę przystawkę na przyjęcia w gronie przyjaciół czy rodziny te szparagi znikają w mgnieniu oka.
Zapraszam ;-)




Składniki:
  • słoik białych szparagów
Na sos czosnkowy:
  • 5 łyżek majonezu
  • 1 łyżka musztardy delikatnej 
  • 1 łyżka oliwy 
  • 2 ząbki czosnku
Przygotowanie:

Przygotowujemy sos czosnkowy. Mieszamy majonez razem z oliwą i musztardą. Dodajemy do niego czosnek przeciśnięty przez praskę. Szparagi odcedzamy. Podajemy na talerzu z sosem.

Smacznego !


Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)

In the English version

Asparagus appetizer

Ingredients:

  • 1 jar white asparagus
For garlic sauce:
  • 5 tablespoons mayonnaise
  • 1 tablespoon mustard delicate 
  • 1 tablespoon olive oil 
  • 2 cloves of garlic
Preparation:

Prepare garlic sauce. Mix mayonnaise with olive oil and mustard. Add the crushed garlic. Asparagus drain off. Serve on a plate with sauce.

Share:

1 komentarz

Anonimowy pisze...

Szparagi :) Wspaniałe <3

Kalejdoskop Renaty