6 października 2014

Penne z salsiccią i śmietaną

Szukacie przepisu na szybki i tani obiad?
Polecam Wam kolejną pastę – pyszne penne z salsiccią i śmietaną. 
Danie szybkie, proste, sycące i przede wszystkim smaczne. Dziecinnie proste danie. Macie ochotę?
Zapraszam ;-)



Składniki dla 2 osób:
  • 200 g penne
  • 150 g salsicci(surowa włoska kiełbasa)
  • 100 ml śmietany
  • sól i pieprz do smaku 
  • parmezan do smaku jak chcesz
Przygotowanie:

Wstawiamy osoloną wodę na makaron, wsypujemy makaron i gotujemy przez 10 minut, nie przerywając wrzenia.
W czasie, kiedy gotuje się woda, na patelnię wrzucamy kiełbasę, z której zdejmujemy wcześniej flak. Rozdrabniamy ją w palcach.
Obsmażamy kawałeczki kiełbasy i rozdrabniajac widelcem. 



Następnie dodajemy śmietanę.

Gotujemy sos przez parę minut. Odcedzamy i wrzucamy makaron do sosu i mieszamy. Podajemy z tartym serem zależnie od Waszego gustu. 

Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-) 
 

1 komentarz:

  1. Jaką polską kiełbasą można zastąpić tę włoską?

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
Cieszę się, że tu jesteś :-)
Jeszcze bardziej się ucieszę, jeśli zostawiasz ślad po sobie.